Om

Historie

img50

Firesafes historie går tilbage til 1981 da selskabet blev etableret under navnet Protan Brannsikring AS, som en del af Protan – koncernen i Drammen. Hovedproduktet var brand tætning af gennemføringer i brandskel. Gennembruddet kom med brandtætning af Frogner telesentral og Norges Bank i 1984. Senere i 1980érne kom de første bygninger med bærende konstruktioner i stål, og brandbeskyttelse af stål blev et nyt satsningsområde. I 1987 startede Firesafe op i Århus i Danmark og senere hen i København.

I 1990 blev Protan opkøbt af Norsk Hydro, og Protan Brandsikring skiftede navn til Firesafe AS og blev en del af Hydro Care. I 1991 blev ”Forebyggende forskriften (FOBTOB)” vedtaget. Den definerede ejers ansvar for brandsikkerheden i et byggeri på en tydelig måde. Firesafe oprettede herefter en rådgivningsafdeling for at møde det ønskede behov for brandteknisk rådgivning til bygnings ejere.

I 1993 bestemte Norsk Hydro sig for at fokusere på sine kerneområder, og Firesafe blev solgt til ledelsen i selskabet og Moelsa Industrier, den tidligere hovedaktionær i Protan AS som var ejet af familien Ameln. Årene frem mod 2000 var præget af en stærk vækst i byggeaktiviteterne i Norge, og Firesafe havde en positiv udvikling både i omsætning og lønsomhed. I 1998 øgede Moelsa Industrier sin ejer andel til 85 % i Firesafe. De næste år frem imod 2004 blev imidlertid udfordrende for Firesafe som følge af nedgangen i markedet samt flere store, krævende projekter.

I 2004 opkøbte Firesafe GPG Fire Systems i Sverige. GPG var producent af GPG brandtætningsmasse og havde været Firesafes hovedleverandør af dette produkt siden midten af 80érne. GPG havde også udførende afdelinger i Stockholm og Lund som nu udgør Firesafe Sverige AB sammen med afdelingen i Gøteborg.

I slutningen af 2004 blev Firesafe et 100 %- ejet datterselskab af Moelsa Industrier, og Morten Ameln tog samtidig over som adm. direktør i Firesafe AS. Dette blev begyndelsen på en stærk vækstperiode for Firesafe. Siden 2004 er omsætningen mere end fordoblet og lønsomheden betydelig forbedret. Firesafe er i dag markedsleder i Scandinavian indenfor sine områder. I 2010 overtog Morten Ameln Firesafe fra Moelsa Industrier og er nu eneaktionær i selskabet.

Firesafe fremstår i dag som en totalleverandør indenfor brandsikring med aktiviteter som brandteknisk rådgivning, udførelse, kontrol og service, og salg af specialprodukter indenfor brand. Firesafe-koncernen omsætter for omkring 400 mill kr. og nærmer sig 400 ansatte i Norge, Sverige og Danmark. Indenfor de sidste år har selskabet opkøbt flere mindre virksomheder som har tilført nye markeder og kompetencer til Firesafe.

Firesafe har ambitioner om yderligere vækst i Norden gennem flere opkøb og intern udvikling. Målet er at være blandt de ledende fagmiljøer indenfor brand i Norden og bidrage aktivt i udviklingen af det brandforebyggende arbejde i samfundet.

I juni 2013 flyttede Firesafes hovedkontor til Robsrud i Lørenskog.

Kontakt os - tlf +45 46 78 68 50 eller info@firesafe.dk