Historien om Firesafe

Hovedproduktet var brandtætning af gennemføringer i brandudskillere.

Gennembruddet kom med brandtætning af Frogner Telecentral og Norges Bank i 1984. Senere i 1980'erne kom de første bygninger med bærende konstruktioner i stål, og brandsikring af stål blev et nyt fokusområde. I 1987 startede Firesafe op i Aarhus i Danmark og senere i København.

I 1990 blev Protan opkøbt af Norsk Hydro, og Protan Brannsikring skiftede navn til Firesafe AS og blev en del af Hydro Care. I 1991 blev forebyggelsesforordningen (FOBTOB) vedtaget. Den definerede ejers ansvar for brandsikkerhed i en bygning på en overskuelig måde. Firesafe oprettede en rådgivningsafdeling for at imødekomme det øgede behov for brandteknisk rådgivning til bygningsejere.

I 1993 besluttede Norsk Hydro at fokusere på sine kerneområder, og Firesafe blev solgt til ledelsen i virksomheden og Moelsa Industrier, den tidligere hovedejer af Protan AS, som var ejet af Ameln-familien. Årene frem til 2000 var præget af kraftig vækst i byggeaktiviteten i Norge, og Firesafe havde en positiv udvikling i både omsætning og lønsomhed. I 1998 øgede Moelsa Industrier sin ejerandel til 85% i Firesafe. De næste par år frem til 2004 var dog udfordrende for Firesafe på grund af nedturen i markedet og flere store, krævende projekter.

I 2004 købte Firesafe GPG Fire Systems i Sverige. GPG var en producent af GPG brandtætningsmasse og havde været Firesafes hovedleverandør af dette produkt siden midten af ​​1980'erne. GPG havde også ledende afdelinger i Stockholm og Lund, som nu er afdelinger af virksomheden Firesafe Sverige AB.

Firesafe blev i slutningen af ​​2004 et 100% ejet datterselskab af Moelsa Industrier, og Morten Ameln tiltrådte også som administrerende direktør for Firesafe AS. Dette var begyndelsen på en stærk vækstperiode for Firesafe. Firesafe er i dag markedsleder i Norden på sine områder. Morten Ameln købte i 2010 Firesafe af Moelsa Industrier og er nu eneaktionær i selskabet.

Firesafe er i dag en totalleverandør indenfor brandsikring med ydelser indenfor brandteknisk rådgivning, udførelse, installation, kontrol, service og salg af specialprodukter indenfor brand. Firesafe-koncernen har en omsætning på cirka 1 milliard NOK og har næsten 800 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I de senere år har virksomheden opkøbt flere virksomheder, der har tilført nye markeder og ekspertise. I efteråret 2017 blev Kidden Sweden AB og Kidde Finland OY en del af Firesafe Group.

Der er udviklet separate patenterede løsninger inden for tunnel- og offshore/marine markedsområder.

Firesafe har ambitioner om yderligere vækst i Norden gennem opkøb og intern udvikling. Målet er at være blandt de førende fagmiljøer indenfor brand i Norden og bidrage aktivt til udviklingen af ​​det brandforebyggende arbejde i samfundet. Virksomheden har en klar vision om at bidrage til et mere sikkert samfund