Historien om Firesafe

Firesafe er totalleverandør inden for brandsikring

Firesafe blev etableret i 1981 som en afdeling i selskabet Protan. Hovedproduktet og tjenesterne var brandtætning af gennemføringer. I løbet af 1980'erne kom de første bygninger med bærende konstruktioner i stål, og brandsikring af stål blev et nyt satsningsområde. I 1987 startede Firesafe op i Århus i Danmark og senere i København.

I 1990 blev Protan købt af Norsk Hydro, og Protan Brannsikring skiftede navn til Firesafe AS og blev en del af Hydro Care. I 1991 blev Forebyggendeforskriften (FOBTOB) vedtaget. Den definerede ejers ansvar for brandsikkerheden i en bygning på en tydelig måde. Firesafe oprettede en rådgivningsafdeling for at imødekomme det øgede behov for brandteknisk rådgivning til bygningsejere.

I 1993 besluttede Norsk Hydro at fokusere på sine kerneområder, og Firesafe blev solgt til ledelsen i selskabet og Moelsa Industrier, den tidligere hovedejer i Protan AS, som var ejet af familien Ameln. Årene frem mod 2000 var præget af stærk vækst i byggeaktiviteten i Norge, og Firesafe havde en positiv udvikling både i omsætning og lønsomhed. I 1998 øgede Moelsa Industrier sin ejerandel til 85 % i Firesafe.

I 2004 købte Firesafe GPG Fire Systems i Sverige. GPG var producent af GPG brandtætningsmasse og havde været Firesafes hovedleverandør af dette produkt siden midten af 1980'erne. GPG havde også udførende afdelinger i Stockholm og Lund, som nu er afdelinger i selskabet Firesafe Sverige AB.

I slutningen af 2004 blev Firesafe et 100 % ejet datterselskab af Moelsa Industrier, og samtidig blev Morten Ameln administrerende direktør i Firesafe AS. Dette blev begyndelsen på en stærk vækstperiode for Firesafe. Firesafe er i dag markedsleder i Norden inden for sine områder. I 2010 købte Morten Ameln Firesafe ud fra Moelsa Industrier og var indtil juni 2022 eneejer af selskabet. Efteråret 2017 blev Kidden Sweden AB (nu Firesafe Sverige AB) og Kidde Finland OY (nu Firesafe Finland OY) en del af Firesafe-koncernen. FSN Capital købte majoriteten af aktierne i Firesafe i juni 2022.

Med FSN Capital som ny aktiv hovedaktionær vil Firesafe være positioneret for koncernets fremtidige udvikling, både gennem organisk vækst og yderligere opkøb.

Firesafe fremstår i dag som en totalleverandør inden for brandsikring med tjenester inden for brandteknisk rådgivning, udførelse, installation, kontrol, service og salg af specialprodukter inden for brandsikring. Firesafe-koncernen omsætter for omkring 1 mia. NOK og har 1000 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland. De seneste år har selskabet købt flere virksomheder, der har tilført nye markeder og kompetencer.

Der er udviklet egne patenterede løsninger inden for områderne tunnel og offshore/marine.

Firesafe har ambitioner om yderligere vækst i Norden gennem opkøb og intern udvikling. Selskabet har en klar vision om at bidrage til et sikrere samfund.