Brandbeskyttelse af beton

Der er flere gode løsninger til at sikre, at betonkonstruktioner kan opdateres i overensstemmelse med gældende krav. Uanset om bygningen er ny eller gammel, under totalrenovering eller i fuld brug, kan vi finde en løsning, der passer.

Hvilken løsning der er bedst egnet, afhænger af bygningens størrelse, anvendelsesområde og om bygningen står tom eller i brug. Under alle omstændigheder er alle vores løsninger testet og godkendt efter den nye standard fra 2015.

Brandhæmmende isoleringsplader
En af vores mest populære løsninger er vores Isover Pyro isoleringsplader. Disse kan limes på betonen med en cementlim, og vil derfor ikke have brug for stifter eller søm. Brædderne kommer i en grøn-brun farve, men kan både males og klædes efter ønske. Ikke desto mindre er dette en løsning, vi primært anbefaler til overflader, der er mindre synlige.

En af de helt store fordele ved Isover Pyro isoleringsplader er, at de kan opsættes næsten overalt. De efterlader en fuldstændig glat overflade og kræver ingen særlig forberedelse. Vi anbefaler disse til store og mellemstore projekter, og projekter hvor indretningen allerede er på plads.

Brandhæmmende maling på beton
Brandhæmmende maling er en anden løsning, vi tilbyder. Dette kan bruges som eneste løsning, så vi maler al den beton, der skal brandsikres, eller i kombination med Isover Pyro. Et eksempel på dette er bygninger, der har søjler. Så kan der anvendes brandhæmmende isoleringsplader på vægge og lofter, og maling på søjlerne.

Vores brandhæmmende maling Amotherm Concrete er miljøvenlig og vandbaseret. Den kan også overmales i den ønskede farve, så den står i stil med resten af ​​bygningen.

At bruge maling har en lidt højere kvadratmeterpris end vores øvrige løsninger. Derfor anbefaler vi primært maling til mindre projekter, som delløsninger eller i situationer, hvor fx beskyttelsesværdige bygninger skal opgraderes. Malingen er også godkendt til brug på mursten.

Sprøjtebeton
Til kunder med store projekter, hvor det enten er totalrenoveret eller der er nybyggeri, kan Perlite eller Vermiculit spray anbefales.

Da denne løsning kræver specialudstyr, og det tager noget tid at sætte dette op, er den ikke økonomisk velegnet til mindre projekter. På store projekter er dette dog den mest overkommelige løsning.

Med en stor sprøjte sprøjtes den brandhæmmende sprøjtebeton over de overflader, der skal dækkes. Det støver ikke, men kan dryppe noget. Derfor skal alt omkring være dækket til, indtil alt er færdigt.

Vi hjælper dig gerne med brandsikker beton
Uanset hvilken løsning der passer til dit projekt, kan du være sikker på, at det Firesafe leverer er dokumenterbart, testet efter de nyeste standarder og miljøvenligt. I langt de fleste tilfælde vil valget af løsning være påvirket af, om de overflader, der skal dækkes, er synlige eller ej.

Vi hjælper dig gerne med at se på, hvilke løsninger der er mest gunstige for dit projekt.