Brandfuge

Brandfuge

Brandisolering er afgørende for at forhindre spredning af brand i en bygning. Med det rigtige valg af brandfuger kan du sikre dig, at brandmodstandsevnen i vægge og materialer ikke forringes.

Det svageste punkt for alle kabler, rør og kanaler, er hvor de passerer gennem en brandsektion eller en brandcelle. Derfor er det vigtigt at sikre en korrekt gennemførelse og korrekt brug af materialer for at lukke alle åbninger.

Firesafe er totalleverandør af brandsikring og tilbyder bl.a. brandteknisk rådgivning, udførelse, kontrol og service, samt salg af specielle brandsikringsprodukter. Uanset hvilke udfordringer dit projekt har, finder vi forslag til gode løsninger og brandtætninger, der passer til dit behov.

Firesafe Akryl

Firesafe Akryl en brandfuge til forsegling af forskellige gennemføringer til kabel, rør og ventilation i både muret, støbt eller bindingsværkkonstruktioner og at brandsikre fugetætninger af større samlinger og huller.

Når man bruger Firesafe Akryl brandfuge, er det vigtigt, at åbningerne er fri for støv og fedt. Ved sugende materialer såsom Siporex, gasbeton og letbeton, skal åbningen primes før forsegling eller fugning.

Sådan bruger du fugemassen:

Bland 1 del fugemasse og 2 dele vand som primer. Påfør den færdig primer med pensel eller sprayflaske. Lad primer tørre i 30 minutter.

Husk at Firesafe Akryl brandfuge ikke må monteres ved lavere temperaturer end fem grader. Tætningen udføres ved hjælp af en patronsprøjte og et normalt fugeværktøj. Værktøjet kan rengøres med vand.

Firesafe Graphite

Dette er en brandhæmmende, varmeekspanderende grafitbaseret fugemasse. Det er en brandfuge som reagerer på varme og ekspandere allerede ved 150 °C. Efter 30 minutter ved 550 °C vil fugen udvide sig mere end 19 gange dens oprindelige volumen. Det betyder at fugemassen tætner brændbare gennemføringer og hulrum i løbet af få minutter.

Firesafe Graphite anvendes hovedsagelig til at brandsikre gennemføringer i muret, støbt eller gipspladekonstruktioner sammen med bagstop (backing) af mineraluld, stenuld eller polystyren samt til tætning af fuger og spalter.

Firesafe Graphite brandfuge bruges til lukning af gennemføringer til:

  • Enkelt plastrør af PVC, PP, PE.
  • Enkelt eller større bundter El-kabelkanaler/VP.
  • Enkelt eller større bundter med kabler.
  • Enkelt metaller isoleret med brandfarlig PU-isolering eller brandkvalificeret mineraluldsisolering og mindre metalrør i bundter.

Fugemassen bruges på samme måde som Firesafe Akryl.

Firesafe Silicone Sealant

Firesafe Silicone Sealant er et brandhæmmende 1-komponent fugemasse baseret på silikone, der anvendes til at danne lineære tætninger af fuger i gulv- og vægkonstruktioner.

Du kan også bruge en PE-liste som underlag for at tilføje den nødvendige dybde og yderligere røgtætning. Også andre godkendte materialer med bedre brandklassificeret egenskaber end PE-liste kan bruges som underlag.

Eksempler på godkendt materiale til et underlag:

  • PE-liste
  • Mineraluld (både glasuld og stenuld)
  • Keramisk uld

Takket være Firesafe Silicone Sealant kan du opretholde brandmodstandsevnen af spalter og fuger i gulv- og vægkonstruktioner af beton, mod stål eller mod trækonstruktioner. Brandfugen kommer i flydende og uhærdet formular.

Bred kompetence

Vi hos Firesafe har ekspertise i systemer og løsninger inden for brandsikring. Hvis du vælger os som din serviceleverandør, har du kun en virksomhed du skal forholde dig til. Vi står for projektering og designerløsninger inden for alle produktområder. Vores brandtekniske rådgivere er brandingeniører eller civilingeniører som har den faglige ekspertise, der kræves for se det samlede billede. Dette gør det muligt for os at tilbyde gode og omkostningseffektive brandtekniske løsninger.

Vi leverer til (privatboliger,) kirker, plejehjem, skoler, museer, sygehus, rådhus, kommercielle bygninger og ældre bevarelsesværdige bygninger og boligblokke. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til valg af brandfuge.