Brandisolering af stål

Brandisolering af stål

I de fleste byggerier i dag anvendes stålkonstruktioner som en del af bæresystemet – og stål skal brandisoleres.

En stålkonstruktion, der udsættes for brand, vil få en temperaturstigning og belastningskapaciteten vil blive betydeligt reduceret. For at opretholde stålets bæreevne ifølge brandklassen er det vigtigt at sikre, at stålet er godt beskyttet mod brand.

Brandisolering af stål kan gøres på flere måder:

  • Bløde plader
  • Hårde plader
  • Maling
  • Spraysystemer
  • Præfabrikerede elementer

Hvilke løsninger skal jeg bruge?

Hvilken løsning er bedst når det gælder brandisolering af stål, afhænger af brandmodstandsevnen og andre funktionelle krav. Alle materialer og løsninger der anvendes, skal være testet og godkendt til dette formål.

Firesafe tilbyder en række forskellige løsninger, der kan bruges til brandisolering af stål. Produkter og løsninger skal vælges på grundlag af hvor bygningskonstruktioner er. Derudover skal klimatiske og mekaniske forhold tages i betragtning. For at finde den løsning, der passer bedst til dine behov, skal du overveje følgende:

  • Brandmodstandsevnen
  • Konstruktionstype (tykke i forhold til tynde profiler)
  • Synlige konstruktioner (overfladekrav)
  • Skjulte konstruktioner (plads til brandisolering)
  • Koordinering af fremdrift i forhold til andre fag

Har du brug for hjælp til at finde den rigtige løsning? Firesafe er totalleverandør af brandsikring. Vores brandtekniske rådgivere har den faglige kompetence til at se det samlede billede og kan hjælpe dig med at finde den bedste og mest økonomiske (‘’omkostningseffektive’’) løsning, skræddersyet til dine behov.

Vi tilbyder følgende løsninger til brandisolering af stål

Brandhæmmende plader, bløde plader

Isover FireProtect og Rockwool Conlit er simple og pålidelige system, der begrænser stålets temperaturstigning under en brand. Systemet indeholder få komponenter og monteres uden komplicerede og dyre monteringshjælpemidler. Brandisoleringen fungerer lige så godt for bærende søjler som for stålbjælker og kan bruges som brandbeskyttelse af bærende stålkonstruktioner med brandmodstand fra R30 og op til R240.

Systemet består af hårdpressede plader lavet af specialfremstillet stenuld, og tykkelsen er valgt i henhold til konstruktionskravene for brandmodstandsevnen. Monteringsskruerne Isover FireProtect Screw er konstrueret specielt til denne type brandisolering.

Brandhæmmende maling

Brandmaling giver også god brandisolering af stål. Brandhæmmende maling øge den tid, det tager inden temperaturen stiger på stålet. Varmen får den ekspanderende maling til at danne et skumlag, der isolerer varmeoverførslen fra branden til stålet.

Interchar 1120, Interchar 1160 og Interchar 1260 er 1-komponent vandbaseret brandmaling som er designet til at give op til 120 minutter brandisolering af bygningsstål, såsom bjælker og søjler.

Interchar vandbaseret maling kan bruges til indvendige miljøer, som beskrevet i ISO12944 og op til korrosionsklasse C3. Malingen kan også bruges til en række godkendte grundere og kan overmale godkendt maling.

Har du brug for hjælp til brandisolering af stål? Er du velkommen til at kontakte os på telefon +45 46 78 68 50 eller på mail info@firesafe.dk.